torsdag 18 februari 2010

Ett barn.

Jag tänker inte skriva några fula ord, fastän jag bra gärna vill. De senaste veckorna har varit en pina att umgås med vår yngsta förmåga. Är hon inte i famnen på mig, så gnälls det dagarna i ända. Jag lyfter upp, kånkar och bär så mycket som jag bara kan. Jag tror på att barn blir trygga av att kunna välja att vara hos en förälder och sen våga ta steget ut i livet. Men ibland räcker man inte till. Man räcker till ett sånt där barn, sen tar det slut. Det finns plötsligt ingen tid eller plats för någon som också alltid är van att kunna välja som Mandy. Hon är så duktig, Mandy! Trettioelva gånger om dagen får hon höra: "Jag kommer, jag ska bara ta upp/fixa blöja på/trösta Tilde" och så får hon vänta. Och vänta. Och vänta. När Tilde var spädis så löste jag problemet genom att springa omkring med Tilde som hängde och slängde. Problemet är nu att hon är för stor för att kunna hållas i samtidigt som man torkar 3-årig stjärt, hjälper med pussel eller lägger upp mat. Ligger T dessutom och sover så kan man vara ganska säker på att hon vaknar av vårt småprat och nedlagd vill hon absolut inte bli. Nu tänker ni; "Har hon ont någonstans?" vilket jag gissar på att hon inte har, inte så mycket att man behöver skrika i högan sky tills mamma tar upp en. Hon har nog lite ont i munnen av tandsprickning och sådant, men nu börjar det handla om veckor för att kanske gissa på någon månad som hon haft samma beteende. Jag förstår att Mandy börjar bli trött på henne.

Nej, det tröstar inte mig att säga: "Det går över, det är en sån kort period. Håll ut." Just nu så är det så här och jag tycker inte att det är enklare för att jag mitt uppe i det. Det finns inget annat som jag vill göra, jag behöver inte ha egentid just nu. Jag behöver inte åka hem till någon och fika i flera timmar för jag vet att det dagen efter går i samma spår. Det är som en kliande sjukdom, man får lite smärtstillande för stunden sen är man åter in i verkligheten. Jag längtar ut.

3 kommentarer:

jessamy sa...

Hej. JAg vet hur ud känner dig!!! H håller ju på på nätterna så jag tror jag blir knäckt snart.
Det är väl tur att man älskar dom små liven? Ta hand om dig. Kram.

Malin sa...

Hittade din blogg också... Herre gud, snart verkar ju ju vara nån sorts stalker.
Aaaanyway... känner igen mig. Att känna sig fånge i sitt eget hem, i sitt eget liv. Att ha dåligt samvete och förbjudna känslor över att man kanske ångrar sin tvåa.
Ens sunda förnuft VET att det går över, det blir bättre. Men ens känslor och psyke orkar inte en minut till för den sakens skull.

Skulle kunna skriva en halv uppsats om likheter och pepp. Men jag ska bespara dig mitt drabbel. Hoppas iaf att det vänder snart. För jag vet, det är fan inte kul!

Kramar!!

Anonym sa...

Jag känner igen mig lite i det du skriver, men hade lite omvänd situation när Linus föddes. Han var väldigt gapig och uppmärksamhetskrävande och det var Isabelle också. Hon var väldigt trotsig, arg, tjurig och elak, vilket man såhär i efterhand förstod att det berodde på brist på uppmärksamhet. Jag kan ärligt talat säga att jag vid en del stunder önskade att jag inte hade några ungar. Ifrågasatte mig flera gånger om jag älskade dom. Om jag någonsin skulle känna livsglädje igen. Jag tänker inte skriva att det blir bättre, (även om det blir det) utan att jag förstår hur du känner och att du ska vädra dina känslor med exempelvis maken och inte stänga inne hur du känner. Sänder lite styrkekramar och hoppas det blir lättare snart. // Camilla