måndag 21 februari 2011

Svettigt.

Som vanligt vaknar ettåringen klockan 05.00. Det var i och för sig snarare 04.54 men vem har ork att springa ned till sin make i köket på morgonen och fräsa sådana petitesser eller över huvud taget något om att sälja barnet? Undertecknad kanske har gjort det.

Make No.1. i den här världen tog ledigt en timme på morgonen så mamman fick somna om 06.30 till 07.30. När mamman vaknade var hon glad och hade lite mer tålamod än klockan 04.54. Morgonen börjar alltid med att den yngsta förmågan i huset röjer järnet. Hon är pigg, har kommit på det här med stolar så det gäller att vara med och helst i samma rum. Vid morgontoalett har mamman uppsikt över allrum och lekrum varpå hon hör ett krasch i lekrummet. Mamman frågar fyraåringen vad som händer och hon svarar: "Inget. Men Tilde är DUM!" Tilde är alltid dum nu för tiden, enligt Mandy. Ut ur rummet kommer Tilde med glasskärvor från en tavla som de klättrat upp på väggen och hämtat. De börjar kivas om glasskärvorna, har kottar i öronen och hör inte när mamman sitter på toaletten och skriker att de ska lägga ned skärvorna.

Det slutade ganska bra. Mandy fick ett centimeterstort snitt på underarmen. Hon är både gnällig och stolt över sitt plåster som det faktiskt inte ens är prinsessor på. Mitt mammahjärta börjar bli helt sargat, det klarar inte hur många infarkter som helst faktiskt. Jag är så trött. Trött på att vilja ha barnen på övervåningen när det är -22 ute för att det är kallt på golvet nere. Jag är trött på att behöva ha dem på 80 kvm övervåning istället för att hänga ute på gräsmattan som är 1000 kvm.

2 kommentarer:

josefine sa...

För att inte tala om den STORA lekparken inte alls för långt ifrån!!! Sommar kom!!!

Jenny sa...

Ja, KOM!