tisdag 27 april 2010

Vår!

Halva min arbetsgrupp har varit på miljöutbildning idag. En otroligt intressant föreläsning av Helene Järvinen från WSP (http://www.wspgroup.se) om den globala uppvärmningen, klimatförändringar och avfallshantering. Många av mina arbetskamrater tycker att miljöutbildning är överskattat och var tveksamma till den men jag tyckte den var på tok för kort. Jag älskar att lyssna på eldsjälar. Hon berättade i slutet av sin föreläsning om Björn Söderberg som åkte till Nepal och startade företag som med den fattiga befolkningen som anställda, återvann papper och tillverkade julkort. En helt fantastisk entreprenör som jag lusläste lite om nu på kvällskvisten. Om alla vore som han.. (http://www.fairenterprise.net/)

Tyvärr avslutades utbildningen av en stackars and som flög in i skywalken mellan Aros Congress och Punkt och blev liggandes. Jag blev helt bestört och drog nedför trapporna för att hjälpa den och fick till min stora lycka se att den skakade lite på sin näbb och flög vidare.

Summan av min dag var nog ändå att jag saknar min akademiska värld. Jag tycker om att lyssna på folk som vill säga mig något om den här världen. Dagen var helt okej ialla fall. Mina påskliljor blommar och idag gick jag utan jacka på stan. Det var härligt!

1 kommentar:

Josefine Gustafsson sa...

Idag är det dock inte lika varmt ute. Bara för att jag är ledig med säkerhet! :)